Windows XP stopt op 8 april 2014

Windows XP nog veel gebruikt

Op dit moment werken bijna 1/3 van alle bedrijven nog met Windows XP. Dat is reden tot zorg want Windows XP stopt op 8 april 2014. Dat leest u goed: op 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van XP. Dat betekent dat u vanaf die datum niet meer veilig kunt werken, ook niet als u een anti-virus scanner gebruikt.

Vrij spel virussen

Als op 8 april 2014 de support stopt, hebben trojans en andere soorten malware vrij spel. U kunt overwegen om alle pc’s te laten installeren naar een nieuwere versie van Windows. Dat kan echter een moeizame en kostbare exercitie worden. Gaat u eens na, alle pc’s en laptops moeten opnieuw worden geïnstalleerd en geconfigureerd.

Veel werk en hoge kosten

Stel dat u 20 werkplekken heeft, dan kan dit al veel werk zijn. Want het gaat niet alleen om de herinstallatie van Windows 7 of Windows 8 (lees hier waarom wij Windows 7 en niet Windows 8 aanraden) maar ook om de installatie van de applicaties. Om van de herinstallatie van Windows 2003 servers maar niet te spreken. Maar het kan slimmer. En veel sneller.

Snel en voordelig overstappen

U kunt met een online werkplek zoals WorkingOnline, slim, snel, veilig en vrijwel zonder kosten overstappen, bijvoorbeeld naar Windows 7. Online werkplekken staan de laatste jaren enorm in de belangstelling omdat ze overstappen snel en makkelijk maken, productiviteit verhogen en de kosten laag houden.

Wij bieden u een gratis ‘Windows XP-inventarisatie’ aan. Klik hier en mail ons nu met uw vragen of bel 036 5367 888.

3 zaken die u moet regelen voor 8 april 2014:

  • Ga na of uw werkplekken nog onder Windows XP draaien
  • Inventariseer hoeveel werkplekken onder Windows XP draaien
  • Nodig ons uit voor een risico-inventarisatie en ontdek hoe snel dit probleem is opgelost
> Lees onze blog over het einde van Windows XP op 8 april 2014
Hoe wij helpen met bevlogen klantenservice

ARTIKEL: EINDE WINDOWS XP EN WAT DAT VOOR U BETEKENT
WIN7-8

Einde van een tijdperk: Windows XP stopt op 8 April 2014 - Deel 1

Dat is een dramatische titel, vindt u niet? Ja, en voor bedrijven die nu nog XP gebruiken kan het inderdaad een drama worden. Maar de realiteit is dat veel bedrijven die met XP werken er best wel tevreden mee zijn, dus waarom veranderen? In...

Lees meer over einde Windows XP, Windows 7 en beveiliging

Hoe blijf ik op de hoogte? Met de tweewekelijkse update!