Werken in de Cloud met Cloud computing: voordelen jazeker, maar pas op

Cloud computing is de laatste jaren ‘geland’ en niet meer weg te denken. We zien dat bijna alle bedrijven Cloud computing zijn gaan omarmen. De voordelen zijn immers legio. Er is sprake van veel waarde voor de gebruikers.

Abonnement

Op basis van een abonnement en soms zelfs gratis wordt een dienst geleverd die overal en altijd is te benaderen. Het gaat hierbij niet om de minste diensten, kijken we b.v naar Google dan leveren zij hun Google Apps platform voor een geringe maandelijkse betaling aan bedrijven. Hiermee is eenvoudige tekstverwerking en spreadsheets mogelijk. En wat te denken van Office 365? Ook deze dienst van Microsoft draait grotendeels in de Cloud. Office 365 biedt veel functionaliteit en ook hier geldt dat het overal en altijd benaderbaar is. Office 365 is niet gratis en kost een gering bedrag per gebruiker per maand.

Werken in de Cloud populair

Deze Cloud Computing diensten kunnen zich ook in de automotive branche verheugen op een grote populariteit. Het werken in de Cloud levert immers vrijheid en gemak op. Kernwoorden voor deze tijd. Maar addertje onder het gras is dat het werken met Office 365 in de Cloud betekent dat er toch software op alle pc’s moet worden geïnstalleerd. Niet alles ervan draait namelijk in de Cloud.

Alle ICT in de Cloud

Een ander nadeel is dat je maar een klein deel, namelijk de Microsoft Office applicaties, in de Cloud hebt draaien. Maar willen we dan niet helemaal naar de Cloud? Ja, natuurlijk! We willen de hele ICT in de Cloud hebben, dan pas kunnen we zeggen dat we volledig in de Cloud werken en dat we overal en altijd bij alles kunnen. De vraag is alleen hoe we dat gaan doen.

Met een Online werkplek werk je écht in de Cloud

Dat kan veel simpeler dan gedacht met een Online werkplek. Hiermee verplaats je de complete ICT naar servers die in de Cloud staan. Niet alleen Office 365 maar ook alle bestanden, alle instellingen en – heel belangrijk – alle bedrijfsapplicaties zoals Rentsoft, Carwise, Exact, Lodder enz.  Dat levert een groot voordeel op ten opzichte van alleen Office 365 in de Cloud: namelijk dat je alles over kunt laten aan één bedrijf die het draaien van de complete ICT omgeving voor zijn rekening neemt.

ICT goed geregeld

Er is één aanspreekpunt die alles voor je regelt. ICT Outsourcen of uitbesteden is een goede manier om met de allernieuwste software te werken, daarbij toch kosten te besparen en het vergt geen investeringen in hardware en software. Het is te vergelijken met het leasen van je wagenpark: het wordt snel en goed voor je geregeld.

Lees meer over de online werkplek voor automotive bedrijven.

3 belangrijke voordelen van ICT Outsourcing met online werkplekken

  • Hergebruik oude pc’s
  • Resultaatverplichting in plaats van alleen inspanningsverplichting
  • Smart terminals zeer goedkoop en altijd operationeel

 

Heeft u nog vragen over onze dienstverlening?
Mail ons of bel 036 5367 888.

‘5 direct toepasbare adviezen voor meer winst en lagere kosten in uw bedrijf’ 

Een greep uit het e-boek: -Dynamische prijzen met smart displays en software. -Hoe u simpel uw online reputatie bewaakt met social media tools.

iTraction_cover_e-book5

Uw privacy is bij ons gewaarborgd. Wij zullen uw gegevens niet delen.