Meer informatie over een online werkplek of hosted desktop

Een online werkplek zoals WorkingOnline wordt in het Engels ook wel een ‘hosted desktop’ genoemd. Het is een volledige werkplek in de ‘cloud’, draaiend vanuit een datacenter. U heeft de beschikking over uw eigen bureaublad dat op elk apparaat kan draaien, pc, laptop, tablet of mobiel. Als u wisselt van apparaat, bijvoorbeeld van pc naar laptop, gaat u verder precies waar u was gebleven. Wat we doen met online werkplek WorkingOnline is het outsourcen van uw complete automatisering. Dat gaat verder dan alleen de werkplekken, het zijn ook de servers, applicaties, mobiele apparaten, het netwerk, de internet lijnen, de telefonie, Wi-Fi, kortom alles wat u aan ICT heeft draaien.

Voordelen voor automotive

Alles bij één partij draaien heeft als voordeel dat helder is waar de verantwoordelijkheden liggen. Een trage Internet verbinding met als opmerking “dat het  nu eenmaal aan de provider ligt” behoort tot het verleden. Alles loopt sneller en efficiënter door.    

Moeiteloze koppeling van applicaties

Kenmerkend voor de automotive branche is dat er vaak meerdere vestigingen zijn met per locatie meerdere PoS’s. Deze moeten onderling gekoppeld worden, en moeten tevens continu verbinding onderhouden met de backoffice-systemen. Zo’n koppeling is in een online omgeving makkelijker te realiseren dan in een locatiegebonden omgeving. Mits de ICT-dienstverlener verstand heeft van de branche-applicaties natuurlijk.

Een voorbeeld uit de praktijk: uw verhuurmedewerker loopt bij uitgifte van een huurauto samen met de huurder om de auto heen en registreert eventuele deuken op een formulier. De gegevens worden later handmatig in de computer ingevoerd. In de ideale situatie houdt de verhuurmedewerker een tablet in zijn hand en vult de gegevens over de staat van de auto direct in de verhuurapplicatie (bijvoorbeeld Rentsoft) in. Dat scheelt een hoop tijd, en voorkomt fouten door verkeerd overtikken. 

Wat u nooit meer hoeft te doen

 • Met almaar trager wordende pc’s werken
 • Updates draaien
 • Problemen met virussen oplossen
 • Nieuwe Windows- en Officeversies aanschaffen
 • Beveiliging van mobiele apparatuur regelen
Wat u allemaal wèl kunt doen met WorkingOnline

 • Werken wanneer en waar u wilt
  Aangezien alle applicaties vanuit het datacenter draaien, hoeven ze niet op uw eigen tablet of laptop te staan. Dat maakt het werken met een online werkplek dus uitermate flexibel, vooral voor brancheapplicaties zoals Carwise, Rentsoft, Lodder, Exact, Afas of Snelstart. Deze Windows-based applicaties kunnen met WorkingOnline ook op een Android of Apple tablet draaien.
 • Doorwerken tijdens het overstappen van in-house naar outsourced
  Een online werkplek kan snel en eenvoudig worden ingevoerd. Er is geen onderbreking tussen het werken in de oude omgeving en de overgang naar de nieuwe omgeving.
 • Ook in het weekend de servicedesk bereiken
  Thuiswerkers zijn erg blij met een online werkplek. Zij kunnen overal inloggen en altijd om raad vragen bij een probleem. Ook medewerkers die in het weekend doorwerken, zoals medewerkers van tankstations en autoverhuurbedrijven, ervaren de voordelen van een 24/7 servicedesk.
 • Werken op een zuinige ‘smart terminal’.
  In plaats van pc’s komen er ‘smart terminals’ op de bureaus te staan (hoewel er ook een mogelijkheid is om de bestaande pc’s nog te blijven gebruiken).  Deze terminals verbruiken minder dan 10% van het pc-verbruik. De terminals zijn bovendien zeer licht qua software waardoor ze snel zijn en waardoor er geen beheer nodig is.

 

U wilt toch ook niet meer zinloos investeren in ICT?
WorkingOnline werkt met een abonnement, dus programmatuur en apparatuur worden gehuurd in plaats van gekocht. Dat scheelt enorm in de investeringen in software en hardware. En zeg nou zelf: een auto is na drie jaar nog heel wat waard, maar ICT-investeringen zijn dan al lang in rook opgegaan.

 

Wilt u vrijblijvend en kosteloos met ons kennis maken? En uitvinden of uw ICT nog bij de tijd is? Dat kan snel en simpel met de compuAPK keuring.

 

Heeft u vragen over de voordelen van WorkingOnline voor uw bedrijf?

Mail ons  of bel 036 5367 888.

 

Meer informatie
– Innovatie en kostenbesparing gaan hand in hand. Lees hierover in het rekenvoorbeeld kostenbesparing.
– Meer technische informatie vindt u in de datasheet

ARTIKEL: OPKOMST OUTSOURCING MET ONLINE WERKPLEK
images (7)

De snelle opkomst van de online werkplek

De laatste paar jaar hebben we een behoorlijke versnelling gezien van IT Outsourcing. De titel 'De snelle opkomst van de online werkplek' is daarom zeer toepasselijk. Terwijl het begrip 'IT Outsourcing' een vrij generieke (en ook een vrij saaie) benaming is, dat ook diensten als werkplekbeheer en systeembeheer bevat, is een online werkplek verre van generiek. Het is zo specifiek als je het maar kunt krijgen. Lees verder en ontdek waarom online werkplekken zo populair en zo in opkomst zijn in 2014. Voor diegenen die nog niet vertrouwd zijn met het concept van een hosted...

Lees meer over snelle opkomst online desktop

Hoe blijf ik op de hoogte? Met de tweewekelijkse update!