Bring Your Own (BYOD)

Smartphones en tablets beheren: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Bring Your Own (Device, of tegenwoordig Everything) ofwel BYOD duidt op de trend dat werknemers hun eigen smartphones, tablets en laptops naar kantoor willen brengen om op te werken.  Dit fenomeen is de laatste jaren enorm toegenomen en zal in de toekomst alleen maar meer zal worden. Tablets zijn tegenwoordig een gewilde vervanging voor pc’s. Privé smartphones worden ook gebruikt voor het werk. Dit levert regelmatig paniek op wanneer een gebruiker de IT-afdeling belt van een thuisadres (of erger,van een vakantie-adres) en eist dat email-problemen zo snel mogelijk verholpen worden. Hetzelfde geldt als een directeur zijn mobiele telefoon verliest, met al zijn data erop, waarvan sommige zeer vertrouwelijk.

Mobile Device Management is de oplossing
Een goedwerkende oplossing op afstand is op zo’n moment essentieel. Dat is wat Mobile Device management (MDM) biedt. Want traditionele manieren om pc’s te beheren voldoen niet. We hebben het hier namelijk over een hele nieuwe categorie apparaten.

Niet alleen is MDM-software  nodig, maar ook kennis om hiermee om te gaan.

Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat belangrijke databestanden de medewerker ‘volgen’ en op elk apparaat beschikbaar zijn? Een online werkplek is veel meer dan enkel een buro met een beeldscherm of een thuis PC met VPN verbinding. Het is ook de smartphone en tablet van de medewerker. Denk aan het grote belang van mail en agenda, juist voor mobiele medewerkers. En denk ook aan hun belangrijke data bestanden, deze moeten de medewerker ‘volgen’ en overal op elk apparaat beschikbaar zijn.

Ga met de tijd mee
In een sterk competitieve sector als de automotive branche zorgen smartphones en tablets voor een voorsprong. Maar dan is integratie met uw bedrijfsomgeving natuurlijk wel cruciaal. Eén van de grote voordelen van onze online werkplek is het gemak waarmee mobiele apparatuur beheerd wordt. Bij WorkingOnline is MDM inbegrepen in het abonnement, daar waar anderen er extra voor rekenen.

Vier populaire mogelijkheden van MDM:

  • Op afstand alle gegevens van een gestolen/verloren smartphone wissen (en daarbij onderscheid maken tussen privé- en zakelijke data)
  • Het registreren van apparatuur, en erover rapporteren om direct overzicht en controle te houden
  • Bepaalde applicaties op de telefoon op de zwarte lijst zetten en blokkeren (no more Angry Birds, sorry!)
  • Nieuwe gebruikers van telefoons of tablets hun apparatuur op afstand laten configureren (medewerkers hoeven niet meer naar de helpdesk te komen)

Heeft u een vraag over uw eigen bedrijfsomgeving en Mobile Device Management?
Mail ons
of bel 036 5367 888.

(klik hier voor ons blog artikel)

Hoe wij helpen met bevlogen klantenservice

 

‘5 direct toepasbare adviezen voor meer winst en lagere kosten in uw bedrijf’ 

Een greep uit het e-boek: -Dynamische prijzen met smart displays en software. -Hoe u simpel uw online reputatie bewaakt met social media tools.

iTraction_cover_e-book5

Uw privacy is bij ons gewaarborgd. Wij zullen uw gegevens niet delen.