Interview met Globalance’s Directeur Mark Spetter

Posted in Automotive, Cloud computing strategie, Dutch, Outsourcing

Interview met Globalance’s Directeur Mark Spetter

Onlangs was ik in de gelegenheid om Mark Spetter, directeur van Globalance te interviewen op camera. Globalance is actief op de gebieden duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). In het video interview praten Mark en ik over duurzaam ondernemen en hoe het niet alleen de maatschappij helpt maar ook bedrijven aanzienlijke besparingen kan opleveren. Mark heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van MVO. Hij heeft gewerkt voor Rabobank, Dekamarkt en momenteel MVO Nederland. We onderzoeken vragen als ‘Welke zijn de 3 grootste misverstanden op MVO gebied?’, ‘Hoe kan ICT profiteren van MVO’? en ‘Hoe kun je besparen met MVO?’

Het video interview met Mark is opgesplitst in 5 verschillende video’s. Dit zijn ze:

Idealisme en MVO

Vaak wordt MVO geassocieerd met naïef idealisme. In deze video legt Mark uit dat duurzaam ondernemen meer is dan idealisme alleen. De essentie is niet idealisme maar gewoon gezond verstand. Een ander belangrijk aspect is duurzaam inkopen. Meer en meer een must, zeker als je te maken hebt met lokale en nationale overheden.

ICT en MVO

Duurzame ICT is het onderwerp van deze video. Mark en ik praten over hergebruik van energie en over ‘groene’ energie. Datacenters produceren grote hoeveelheden warmte. In plaats van die warmte nutteloos vrij te laten komen, kan relatief eenvoudig een installatie worden gebouwd waarmee de restwarmte wordt opgevangen. Vervolgens wordt deze energie opgeslagen en gebruikt voor de verwarming van kassen of van woningen in de buurt van het datacenter.

Geld besparen met MVO

MVO werd in het verleden maar al te vaak in een vage hoek geplaatst. Maar tegenwoordig gaat het bij MVO over geld. Geld besparen wel te verstaan. En geld verdienen. MVO voegt op een zakelijke manier waarde toe aan bedrijven en tegelijkertijd aan de maatschappij door standaard zakelijke processen opnieuw te definiëren.

Globalance duurzaamheidsspel

Het Globalance duurzaamheidsspel helpt bedrijven en organisaties om duurzaam beleid te formuleren. Het wordt door veel bedrijven gebruikt waaronder de Rabobank. Dit bordspel wordt al sinds 2000 in uiteenlopende settings en bij zeer verschillende organisaties succesvol ingezet om enerzijds snel, leuk en leerzaam kennis te maken met het vakgebied en anderzijds het vaak nog abstracte begrip MVO te vertalen naar de eigen praktijk. Van MKB, via onderwijsinstellingen tot multinationals, deze werkvorm wordt altijd zeer goed ontvangen. Het enthousiasmeert en vraagt naar meer.

De 3 grootste misverstanden over MVO

Vaak begrijpen mensen niet wat duurzaamheid precies is. In deze video zoomt Mark in op de 3 grootste misverstanden. Zo denken veel mensen bijvoorbeeld dat MVO alleen gaat over duurzame energie zoals zonnepanelen en windenergie. Maar MVO is meer dan dat! Het onderzoekt b.v. hoe een bedrijf in relatie met zijn omgeving opereert. Het doel is om een Win-Win situatie te creëren voor zowel bedrijven als voor de maatschappij.

 

Wilt u meer weten over duurzaamheid en MVO en hoe het uw bedrijf kan helpen? Is uw bedrijf al betrokken bij duurzame projecten? Welke projecten zijn dat? En tegen welke uitdagingen liep u op? Laat het onze lezers weten in het commentaarveld hier beneden. Meer informatie: http://www.globalance.nl 

Interessant? Leuk? Deel het!

Hoe blijf ik op de hoogte? Met de tweewekelijkse update!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *