Interview met professor en IT icoon Jerry Luftman

Posted in Auto branche, Cloud computing strategie, De Cloud, Dutch, Outsourcing (nl)

Interview met professor en IT icoon Jerry Luftman

In Juni nodigde het Ngi-NGN (Nederlandse Genootschap voor Informatica) Professor Jerry Luftman uit naar Nederland voor een aantal lezingen op het gebied van ICT en business alignment. De kracht van het verhaal van Jerry is zijn 22- jarige praktijk ervaring als CIO bij IBM, zijn ervaring als IT management consultant (waardoor hij diep in de keuken van bedrijven kon kijken) en zijn ervaring als onderzoeker en academicus. Hij heeft meer dan 18 boeken geschreven en zijn annual Global IT Trends Research, een wereldwijd onderzoek onder CIO’s dat wordt uitgevoerd door de Society for Information Management, wordt internationaal gezien als benchmark voor veel bedrijven.

 

Ik was uitgenodigd door special interest group Information Management van het Ngi-NGN om Jerry’s lezing over Informatie Management en IT alignment bij te wonen op 4 Juni bij de Hogeschool Utrecht. Als oprichter en Managing Director van het Global Institute of IT Management (GIIM) onderzoeken Jerry en zijn team al 16 jaar wereldwijde trends in de ICT. Tijdens zijn seminar voor een volle collegezaal met ruim 200 man leidde Dr. Luftman ons door de veranderingen die de ICT industrie momenteel doormaakt.

Jerry Luftman (quote):  “You can be the best technologist in the world, but if you cannot effectively convey how to leverage technology and lead initiatives that deploy the technology, it just doesn’t matter”.

Jerry’s lezing “How to leverage IT for the benefit of the Business” werd zeer goed ontvangen en hij nam uitgebreid de tijd om de vele vragen uit het publiek te beantwoorden.  Hij is een geboren verteller en praat met veel passie en kennis van zaken over de noodzaak van een goede samenwerking tussen ICT en ‘de business’ om meer waarde voor het bedrijf te creëren. En ook niet onbelangrijk: Jerry Luftman heeft humor, de presentatie werd nooit saai.

Hoe ICT de business kan helpen is altijd een van mijn favoriete onderwerpen geweest, hier een aantal artikelen die ik er over geschreven heb:

Interview Jerry Luftman

Toen ik naar huis reed dacht ik na over hoe geweldig het zou zijn als ik Jerry zou kunnen interviewen op video. Dus ik stuurde hem een mail (Jerry was zo aardig geweest om zijn email adres op de slides te zetten). Hij reageerde vrijwel onmiddellijk en zei dat hij graag wilde meewerken.

En zo gebeurde het dat ik op een van de eerste echt hete dagen van Juni enigszins zenuwachtig richting Rotterdam toog naar het RSM (Rotterdam School of Management, onderdeel van het Erasmus Universiteit) waar Jerry te gast was gedurende zijn korte verblijf in Nederland.

Jerry was blij me te ontmoeten en we namen de vragen en onderwerpen door. Ik stelde de video apparatuur op en we begonnen met het interview. En alles ging goed, Jerry is een heel makkelijk en dankbaar persoon om te interviewen, je hoeft maar een vraag te stellen en hij vertelt honderduit.

Het interview is per onderwerp gesplitst in 5 aparte korte video’s:

 • Over Jerry Luftman
  In deze video vertelt Jerry over zijn achtergrond, zijn vorige baan als voormalig CIO van IBM en over de IT management opleiding van het Global Institute of IT Management GIIM). Mis de carrière tips aan het einde niet.
 • How can IT help business generate more revenue?
  ICT wordt meer en meer gezien als mogelijkheid voor bedrijven om hun omzet systematisch te vergroten. Voordat dit mogelijk is moet er eerst aan een aantal voorwaarden voldaan worden. In deze video gaat Jerry hier dieper op in.
 • Disruptive innovations: threat or opportunity?
  De laatste 5 jaar hebben we het aantal innovatieve en disrutieve technologieen snel zien toenemen. Bedrijven als Uber, AirBnB en Amazon zijn traditionele markten ernstig aan het verstoren. In deze video beantwoordt Prof. Luftman de vraag of deze golf van ‘disruptieve innovatie’ een bedreiging of juist een kans is voor interne ICT afdelingen.
 • The changing role of infrastucture
  Nu elk bedrijf richting cloud lijkt te gaan en schaduw ICT zoals cloud toepassingen snel aan het toenemen is, rijst de vraag wat de rol van infrastructuur is voor interne ICT afdelingen. Moeten bedrijven stoppen met infrastructuur?
 • What is RPA?
  Er is weer een nieuwe trend en die heet RPA. Waar staat RPA voor en waarom zal het zo belangrijk zijn in de toekomst?

 

Meer weten over Global IT Trends,  Business IT alignment,   Future role of IT,  Professor Jerry Luftman en GIIM? Hoe denk je zelf over de rol van ICT in de toekomst? Hoe ziet die er dan uit? Laat onze lezers svp weten in het commentaarveld hier beneden. Meer informatie: http://www.globaliim.com

Interessant? Leuk? Deel het!

Hoe blijf ik op de hoogte? Met de tweewekelijkse update!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *