Blog (Nederlands)

 

Welkom bij de AutoTraction blog. U vindt hier elke week een nieuw artikel over een actueel onderwerp zoals bijvoorbeeld Big Data, het stoppen van Windows XP, nieuwe apps en veel meer. Het doel is u zo goed mogelijk te informeren waardoor u altijd op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen.

For the English version click here.

________________________________________________________________________________

Over de auteur
John Duynhouwer studeerde Elektrotechniek aan de TU Delft en werkte voor Getronics en Shell Research. Hij publiceert regelmatig voor vakblad Computable. John is oprichter en directeur van iTRACTION. Het bedrijf bestaat sinds 1993 en is actief op het gebied van online werken, ook bekend als ‘het nieuwe werken’. Klanten van iTRACTION zijn onder meer KLM, SKF, Sociale Verzekeringsbank, Autoradam, Rentree. iTRACTION helpt automotive bedrijven hun productiviteit te verhogen en de ICT kosten met tenminste 17% te verlagen door middel van outsourcing met online werkplekken. De autobranche doet zaken met iTRACTION vanwege de sterke beveiliging, de bevlogen klantenservice, de grote mate van flexibiliteit en de jarenlange expertise van het bedrijf met outsourcing. ________________________________________________________________________________
Recente artikelen
 • Interview met Globalance’s Directeur Mark Spetter

  Interview met Globalance’s Directeur Mark Spetter

  Onlangs was ik in de gelegenheid om Mark Spetter, directeur van Globalance te interviewen op camera. Globalance is actief op de gebieden duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). In het video interview praten Mark en ik over duurzaam ondernemen en hoe het niet alleen de maatschappij helpt maar ook bedrijven aanzienlijke besparingen kan opleveren. Mark heeft […]Lees meer »
 • WiFi: 5 Tips voor veiliger werken

  WiFi: 5 Tips voor veiliger werken

  Iedereen gebruikt WiFi netwerken. En bijna iedereen weet dat het zeker niet de veiligste manier is om online te werken. Omdat het bijna overal (gratis) beschikbaar is staan maar weinig mensen stil bij de gevaren. Stel dat je deze gevaren kon omzeilen en veel veiliger met WiFi online kon werken, zou dat niet geweldig zijn? In dit […]Lees meer »
 • Windows 10: wordt dit ‘m nou echt?

  Windows 10: wordt dit ‘m nou echt?

  Windows 10 is sinds eind juli dit jaar beschikbaar. Zelfs nu, ruim 2 jaar na de introductie van Windows 8, is versie 8.x geen succes gebleken. Bedrijven blijven liever bij Windows 7.  Beter om iets wat nog niet stuk is met rust te laten, niet waar? Wat gaat Windows 10 ons brengen? Waarom zouden we sowieso moeten opwaarderen? […]Lees meer »
 • Interview met professor en IT icoon Jerry Luftman

  Interview met professor en IT icoon Jerry Luftman

  In Juni nodigde het Ngi-NGN (Nederlandse Genootschap voor Informatica) Professor Jerry Luftman uit naar Nederland voor een aantal lezingen op het gebied van ICT en business alignment. De kracht van het verhaal van Jerry is zijn 22- jarige praktijk ervaring als CIO bij IBM, zijn ervaring als IT management consultant (waardoor hij diep in de keuken van bedrijven […]Lees meer »
 • De 3 meest gemaakte beveiligingsfouten door cloudleveranciers

  De 3 meest gemaakte beveiligingsfouten door cloudleveranciers

  Veel beveiligingslekken binnen de cloud ontstaan doordat cloudleveranciers voor al hun klanten gebruik maken van dezelfde infrastructuur. Dat staat in het boek Vijf valkuilen voor bedrijven bij het afsluiten van cloudcontracten. (Subtitel: En negen adviezen om ze te vermijden)  ‘Het hoeft geen probleem te zijn wanneer de data van veertig bedrijven samen op één server staat, als de […]Lees meer »
 • Halfords, Mexx, Free Record Shop: allemaal failliet…7 redenen waarom er nog velen gaan volgen – Deel 2 van 2

  Halfords, Mexx, Free Record Shop: allemaal failliet…7 redenen waarom er nog velen gaan volgen – Deel 2 van 2

  In Deel 1 zagen we drie redenen waarom beroemde merken, sommigen zelfs een eeuw oud, snel aan het verdwijnen zijn. Kun je het je voorstellen: V&D, eens oppermachtig en in elke winkelstraat te vinden, nu wellicht afkoersend op faillissement?  Hoe is het mogelijk? En wie is er hierna aan de beurt? Deze week in Deel 2 […]Lees meer »
 • Halfords, Mexx, Free Record Shop: allemaal failliet…7 redenen waarom er nog velen gaan volgen – Deel 1 van 2

  Halfords, Mexx, Free Record Shop: allemaal failliet…7 redenen waarom er nog velen gaan volgen – Deel 1 van 2

  Bekende merken, sommigen al bijna een eeuw oud zijn snel aan het verdwijnen. Vraag iemand 10 jaar geleden naar de financiële gezondheid van Halfords, Mexx of Free Record Shop en niemand had kunnen voorzien dat deze bedrijven een decennium later failliet of verdwenen zouden zijn. Zelfs het beroemde V&D is in ernstig gevaar en zou wel […]Lees meer »
 • De robots komen er aan – zegen of bedreiging?

  De robots komen er aan – zegen of bedreiging?

  De robots komen er aan! Terwijl sommigen mensen bij het horen van een dergelijke zin misschien nog denken aan de band Kraftwerk met hun vele liedjes in ‘robot stijl’ of ,van recenter datum, de Franse supergroep Daft Punk met hun megahits, dit keer komen de robots echt. En snel. Hoewel de meeste robots in de […]Lees meer »
 • Video Interview met Fox-IT’s Christian Prickaerts

  Video Interview met Fox-IT’s Christian Prickaerts

  In deze video wordt Fox -IT’s Christian Prickaerts op video ge-interviewd door John Duynhouwer, directeur van iTRACTION. Christian is manager forensics & audits bij Fox-IT. Fox-IT is een vooraanstaand cyber-security firm gevestigd in Delft met klanten over de hele wereld. Dit artikel belicht 3 hoogtepunten uit het interview. Johns nieuwe boek ‘5 valkuilen in de cloud bij het afsluiten van cloudcontracten‘, ISBN […]Lees meer »
 • 14-7-2015: Einde verhaal voor Windows 2003 Server

  14-7-2015: Einde verhaal voor Windows 2003 Server

  Op 14 juli 2015 is het einde verhaal voor Windows 2003 Server. Vanaf die datum ondersteund Microsoft niet langer dit populaire product. Beveiligingsupdates stoppen waardoor bedrijven die dan nog Windows 2003 gebruiken blootgesteld worden aan de ernstige beveiligingslekken die er in ruime getale in Windows 2003 zitten. Als je bedrijf nog werkt met 2003 is het […]Lees meer »
 • Waarom je teveel betaalt voor je werkplek

  Waarom je teveel betaalt voor je werkplek

  Betaal je ook teveel voor je werkplek? Laat me eerst uitleggen wat ik bedoel met werkplek. Dat is je stoel, bureau, pc, monitor. Kortweg: wat je nodig hebt om je werk op kantoor of thuis te kunnen doen. Eerlijk gezegd denk ik vrijwel zeker dat je teveel betaalt, zeker voor het ICT deel, net zoals […]Lees meer »
 • 3 tips om ICT bedrijven van hun slechte reputatie te bevrijden

  3 tips om ICT bedrijven van hun slechte reputatie te bevrijden

  Veel Informatie en Communicatie Technologie (ICT) bedrijven zijn alom bekend en gerespecteerd om hun innovatieve en slimme technologie. Maar hun reputatie wordt al snel een stuk minder als het aankomt op het leveren van effectieve, betaalbare oplossingen binnen de planning. Lees verder en ontdek de 3 tips waarmee u ze kunt helpen hun beroerde reputatie achter zich te laten.  En waarmee u […]Lees meer »
 • Video Interview met Arjan van Dijk ICT Manager Stadgenoot

  Video Interview met Arjan van Dijk ICT Manager Stadgenoot

  In deze video wordt Arjan van Dijk, ICT Manager bij woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam, geïnterviewd door John Duynhouwer, directeur van iTRACTION. Vanwege privacy richtlijnen zijn bedrijven en corporaties als Stadgenoot huiverig om teveel persoonlijke gegevens op te slaan. Maar hoe minimaliseer je opslag van persoonlijke data in en buiten de cloud? Lees verder en ontdek hoe en waarom […]Lees meer »
 • Plaatjes als snel en makkelijk alternatief voor wachtwoorden

  Plaatjes als snel en makkelijk alternatief voor wachtwoorden

  Onlangs bedacht een 18 jarig tiener uit Australië een mooi alternatief voor wachtwoorden. We kennen allemaal het dilemma van het vergeten wachtwoord of het bedenken van complexe en veilige wachtwoorden. Wat zou je zeggen van een plaatje in plaats van een wachtwoord? Zou dat niet handig en veel makkelijker zijn? En aan het einde van het artikel krijg […]Lees meer »
 • Video Interview met ICTRecht’s Arnoud Engelfriet

  Video Interview met ICTRecht’s Arnoud Engelfriet

  In deze video wordt ICTRecht’s Arnoud Engelfriet (Partner) geïnterviewd door John Duynhouwer, directeur van iTRACTION. Welke veranderingen zijn op komst met de EPV? Wat betekent het recht om vergeten te worden? Dit artikel leidt u door 5 vragen en antwoorden uit het interview. Het interview is gebaseerd op mijn nieuwe boek “5 valkuilen in de cloud bij het afsluiten van […]Lees meer »
 • Nieuw boek: 5 valkuilen in de cloud bij het afsluiten van cloudcontracten

  Nieuw boek: 5 valkuilen in de cloud bij het afsluiten van cloudcontracten

  Ik ben zeer verheugd om mijn nieuwe boek ‘5 valkuilen in de cloud bij het afsluiten van cloudcontracten’, ISBN nr. 978-94-92125-00-2 aan te kondigen. Het boek identificeert vijf valkuilen en helpt met negen adviezen om ze te voorkomen.  Experts Christian Prickaerts (Fox IT), Maarten Hartsuijker (Classity), Rob van den Hoven van Genderen (VU University), Arjan van […]Lees meer »
 • Hoe nieuwkomer Uber de taximarkt om zeep helpt

  Hoe nieuwkomer Uber de taximarkt om zeep helpt

  Het lijdt nu zeker geen twijfel meer dat nieuwkomer Uber de taxi markt aan het verstoren is. Gebouwd op slimme cloud computing en mobiele app technologie is Uber de strijd om de taxiklant met de gevestigde bedrijven vol aangegaan. De woedende reacties van taxibedrijven in acht genomen vormen ze echt een bedreiging voor de conservatieve […]Lees meer »
 • Oude pc’s tot in de eeuwigheid hergebruiken

  Oude pc’s tot in de eeuwigheid hergebruiken

  Bent u zich bewust dat oude pc’s lang niet zo onbruikbaar zijn als u denkt? Wist u dat u ze heel makkelijk kunt hergebruiken? En dat op die oude pc’s – waarvan u eigenlijk dacht dat ze allang afgeschreven waren – u alle moderne software kunt gebruiken, inclusief Office 365 en alle soorten web-apps, waarmee […]Lees meer »
 • Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 6/6

  Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 6/6

  Gartner is marktleider in onderzoek van belangrijke technologische en ICT trends en helpt ondernemingen zich hierop gedegen voor te bereiden. Hieronder vindt u Gartner’s Top 10 strategische technologie trends voor 2014 en later en mijn opinie en analyse van die trends die ik het meest interessant en waarschijnlijk vind. Er zijn trends die al werkelijkheid […]Lees meer »
 • Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 5/6

  Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 5/6

  Gartner is marktleider in onderzoek van belangrijke technologische en ICT trends en helpt ondernemingen zich hierop gedegen voor te bereiden. Hieronder vindt u Gartner’s Top 10 strategische technologie trends voor 2014 en later en mijn opinie en analyse van die trends die ik het meest interessant en waarschijnlijk vind. Er zijn trends die al werkelijkheid […]Lees meer »
 • Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 4/6

  Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 4/6

  Gartner is marktleider in onderzoek van belangrijke technologische en ICT trends en helpt ondernemingen zich hierop gedegen voor te bereiden. Hieronder vindt u Gartner’s Top 10 strategische technologie trends voor 2014 en later en mijn opinie en analyse van die trends die ik het meest interessant en waarschijnlijk vind. Er zijn trends die al werkelijkheid […]Lees meer »
 • Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 3/6

  Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 3/6

  Gartner is marktleider in onderzoek van belangrijke technologische en ICT trends en helpt ondernemingen zich hierop gedegen voor te bereiden. Hieronder vindt u Gartner’s Top 10 strategische technologie trends voor 2014 en later en mijn opinie en analyse van die trends die ik het meest interessant en waarschijnlijk vind. Er zijn trends die al werkelijkheid […]Lees meer »
 • Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 2/6

  Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 2/6

  Gartner is marktleider in onderzoek van belangrijke technologische en ICT trends en helpt ondernemingen zich hierop gedegen voor te bereiden. Hieronder vindt u Gartner’s Top 10 strategische technologie trends voor 2014 en later en mijn opinie en analyse van die trends die ik het meest interessant en waarschijnlijk vind. Er zijn trends die al werkelijkheid […]Lees meer »
 • Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 1/6

  Top 10 Strategische Tech Trends voor 2014 en later – Analyse, impact, waarschijnlijkheid – Deel 1/6

  Gartner is marktleider in onderzoek van belangrijke technologische en ICT trends en helpt ondernemingen zich hierop gedegen voor te bereiden. Hieronder vindt u Gartner’s Top 10 strategische technologie trends voor 2014 en later en mijn opinie en analyse van die trends die ik het meest interessant en waarschijnlijk vind. Er zijn trends die al werkelijkheid […]Lees meer »
 • Video Interview met directeur Rob vd Boogaard van Autoradam

  Video Interview met directeur Rob vd Boogaard van Autoradam

  In deze video wordt directeur Rob van den Boogaard van auto mobiliteitscentrum Autoradam geinterviewed door John Duynhouwer, directeur van iTRACTION. Dit artikel is een samenvatting van het interview. Het is geen ‘snelle’ promo video. Het gaat over de voordelen van outsourcing vanuit het praktische standpunt van een klant.     Twaalf jaar Na twaalf jaar […]Lees meer »
 • Waarom Meerjarige Outsourcing Contracten zooo passé zijn

  Waarom Meerjarige Outsourcing Contracten zooo passé zijn

  Behoorlijk wat outsourcing contracten zijn nog steeds meerjarig. We zien vaak vijf, zeven en soms zelfs tienjarige contracten. Naar mijn mening is dat veel te lang en zooo passé. Maar dat is toch de manier waarop het werkt nietwaar? Inderdaad, niet waar. Blijf bij ons en ontdek waarom het niet klopt.   Ten eerste is […]Lees meer »
 • Illegale software: vermijden of dokken

  Illegale software: vermijden of dokken

  Vandaag gaan we het gevoelige onderwerp bespreken van illegale software. Dit is geen artikel voor mensen die expres de wet overtreden! Zij zullen gewoon doorgaan met hun illegale activiteiten. U en uw bedrijf houden zich natuurlijk aan de wet en hebben geen illegale software in bezit. Maar hoe weet u dat zo zeker, klopt deze […]Lees meer »
 • Boek Recensie: Amazon The Everything Store – Deel 2

  Boek Recensie: Amazon The Everything Store – Deel 2

  In het eerste deel heeft u kunnen lezen over Bezos’ ambitie om met Amazon een “Everything Store” te worden. En hoe hij al doende de detailhandel opnieuw uitvond. In het tweede deel gaan we de IT kant onderzoeken. Hoe heeft Bezos Amazon kunnen omvormen in de nummer 1 cloud provider met veel populaire diensten als […]Lees meer »
 • Boek Recensie: Amazon The Everything Store – Deel 1

  Boek Recensie: Amazon The Everything Store – Deel 1

  Vandaag krijgt u een recensie van het boek “The Everything Store: Jeff Bezos and the age of Amazon” door Brad Stone. Waarom is dit bedrijf zo belangrijk in relatie tot ICT? Stay tuned en ontdek waarom volgend jaar niet alleen uw boodschappen maar ook uw ICT bij Amazon vandaan zouden kunnen komen.   Verbazingwekkend veel […]Lees meer »
 • 5 TOP Security Tools die u Helpen om Veiliger te Werken

  5 TOP Security Tools die u Helpen om Veiliger te Werken

  In dit artikel laat ik u 5 fraaie tools zien om veiliger te werken op het Internet. Deze tools bieden beveiliging op diverse gebieden, variërend van surf privacy tot veilige communicatie, een veilig alternatief voor Google, een veilige browser en disk encryptie software. Laten we van start gaan, hier zijn de 5 coole tools en […]Lees meer »
 • Europese privacy-verordening legt bedrijven boetes tot één miljoen euro op

  Europese privacy-verordening legt bedrijven boetes tot één miljoen euro op

  Een bedrijf die onzorgvuldig omgaat met persoonsgegevens, kan vanaf volgend jaar boetes tot één miljoen euro verwachten. De Europese Commissie werkt aan strengere regelgeving die de sanctiemogelijkheden van toezichthouders op het gebied van privacy enorm gaat vergroten.    De Europese Commissie werkt aan strengere regelgeving die de sanctiemogelijkheden van toezichthouders op het gebied van privacy enorm […]Lees meer »
 • Ik, mijn tandarts en ICT

  Ik, mijn tandarts en ICT

  Wat hebben deze drie in hemelsnaam met elkaar te maken vraagt u zich af. Nou, meer dan je in eerste instantie zou denken. Onlangs had ik een afspraak met mijn tandarts. Niet bepaald een van mijn lievelings- bezigheden, kan ik u verzekeren. Het was de derde en laatste afspraak van een zenuw behandeling. Wat dat […]Lees meer »
 • Duurzame ICT? Alweer? Jazeker. Ontdek hoe u 95% kunt besparen op uw rekening

  Duurzame ICT? Alweer? Jazeker. Ontdek hoe u 95% kunt besparen op uw rekening

  Duurzame ICT heeft zijn grote doorbraak nog niet beleefd. Natuurlijk hebben de meeste grote beursgenoteerde bedrijven hun MVO mission statements maar het is toch nog een beetje verplichte kost. Tijd om eens dieper te kijken naar duurzaamheid. Welk verschil kan uw bedrijf maken door haar ICT keuzes te heroverwegen? Hoe kan ICT duurzamer worden en […]Lees meer »
 • 5 Supercoole Redenen waarom Mobiel het Nieuwe Toverwoord is

  5 Supercoole Redenen waarom Mobiel het Nieuwe Toverwoord is

  Als het aankomt op hype en media-aandacht krijgen weinig onderwerpen zoveel aandacht als mobiel. Is dat terecht? We weten allemaal dat de verkoop van mobiele apparatuur zoals smartphones en tablets een enorme vlucht heeft genomen. Maar vanwaar alle poeha?  Lees verder en ontdek de 5 supercoole redenen waarom mobiel het nieuwe toverwoord is. En waarom […]Lees meer »
 • Waarom ‘Groene ICT’ echt een verschil maakt

  Waarom ‘Groene ICT’ echt een verschil maakt

  Ooit bij stilgestaan hoe uw energierekening eruit zou zien als u gebruik maakte van ‘groene’ ICT in plaats van traditionele ICT? Vraagt u zich af wat ik bedoel met ‘groene ICT’? U heeft het denk ik al geraden: het gaat over duurzame ICT. Blijf bij ons om te ontdekken hoe uw ICT veel duurzamer kan […]Lees meer »
 • Wat als u echt oude software wilt draaien…maar dat ineens niet meer kunt

  Wat als u echt oude software wilt draaien…maar dat ineens niet meer kunt

  Sommige software is echt moeilijk om van af te komen. Neem nou Windows XP. Na meer dan 12 jaar gebruiken miljoenen mensen het nog wereldwijd. Meestal komt dat door de moeite wat het kost om te upgraden naar Windows 7 of 8. Maar vaak is het omdat ze simpelweg niet zonder kunnen; ze hebben het […]Lees meer »
 • Waarom Apple de overwinning op Citrix en Microsoft mag claimen

  Waarom Apple de overwinning op Citrix en Microsoft mag claimen

  Apple heeft goed werk geleverd met iPhone en iPad. In minder dan een decennium zijn ze erin geslaagd om de IT ecosysteem volledig op zijn kop te zetten. Mobiel is nu de trend en BYOD is populair. Maar als we kijken naar applicatie virtualisatie, server based computing, vdi en hosted desktops zien we een warboel aan […]Lees meer »
 • Het hoe en waarom van Youtube en Twitter blokkeren

  Het hoe en waarom van Youtube en Twitter blokkeren

  Maart 2014 was een spectaculair en ook dubieuze maand voor Turkije. De overheid blokkeerde een paar websites waarvan mensen vonden dat ze essentieel waren voor hun vrijheid: Youtube en Twitter. Terwijl het Westen deze actie krachtig veroordeelde, zouden er weleens legitieme redenen kunnen zijn om exact hetzelfde te doen in uw bedrijf. Stuitend? Nou, lees […]Lees meer »
 • 5 Top Strategieën om meer geld met ICT te verdienen

  5 Top Strategieën om meer geld met ICT te verdienen

  Veel mensen denken dat ICT alleen maar draait om het uitgeven van geld en dat vervolgens nooit meer terugzien. En voor sommige bedrijven is dat waar, al het geld dat ze aan ICT besteden heeft de neiging om in een bodemloze put te verdwijnen. Maar het hoeft niet zo te zijn. Weten hoe u de […]Lees meer »
 • Waarom ICT Outsourcen u gaat HELPEN als IT Manager – Deel 2

  Waarom ICT Outsourcen u gaat HELPEN als IT Manager – Deel 2

  In deel 1 van dit artikel hebben we vorige week over de ICT manager / CIO gelezen die vreest voor zijn baan als het bedrijf besluit te gaan Outsourcen. In deel 2 lezen we vandaag dat waar het echt om gaat het leveren van waarde is voor het bedrijf. Ontdek waarom juist de ICT manager […]Lees meer »
 • Waarom ICT Outsourcen u gaat HELPEN als IT manager – Deel 1

  Waarom ICT Outsourcen u gaat HELPEN als IT manager – Deel 1

  Als ik met bedrijven spreek over het onderwerp outsourcing van hun ICT dan is het hoger management blij en aangenaam verrast met de voordelen die outsourcing hen oplevert. Maar heel vaak is er één manager die niet blij is en die bezwaren inbrengt. Die persoon is de IT manager. Hij vreest voor zijn baan als […]Lees meer »
 • Hoe innovatie automotive bedrijven helpt winnen

  Hoe innovatie automotive bedrijven helpt winnen

  Innovatie is essentieel. Complete industrieën zijn afhankelijk van innovatie om te overleven. Kijk bijvoorbeeld naar de ICT, elk jaar en soms tweemaal jaarlijks lanceren bedrijven zoals Google en Apple spannende nieuwe producten en diensten. Sommige automotive bedrijven die auto’s produceren zijn ook erg innovatief. Maar hoe zit het met innovatie en een autodealer of autoverhuurbedrijf […]Lees meer »
 • Hoe herken je een cloudleverancier die beveiliging serieus neemt?

  Hoe herken je een cloudleverancier die beveiliging serieus neemt?

  Beveiliging en de cloud gaan hand in hand, daar zal iedereen het mee eens zijn. Toch zien we elke dag dat de praktijk weerbarstig is. Want hoe herken je nou een cloudleverancier die beveiliging echt serieus neemt? Waar moet je allemaal op letten? En hoe kan een organisatie een cloudleverancier selecteren die de beveiliging van persoonsgegevens serieus […]Lees meer »
 • 3 redenen voor paniek nu Windows XP is gestopt op 8 April 2014

  3 redenen voor paniek nu Windows XP is gestopt op 8 April 2014

  Wat een dramatische titel denkt u misschien. Ja, als u XP gebruikt kan het zeker een drama worden. Maar ook als u Windows 7 of 8 heeft bent u niet veilig. Lees waarom u, en niet alleen u, maar meer dan 77% van alle Microsoft pc’s, gevaar loopt. Eerst: hoe zit het met al al […]Lees meer »
 • Kom maar op met die Macs!

  Kom maar op met die Macs!

  Onlangs sprak ik met de CEO van een bedrijf dat opleidingen verzorgde over zijn avonturen met de cloud. Ze hadden ongeveer 15 pc’s met Windows en Office en wilden overstappen op Apple iMacs en Google Apps. Lees verder en ontdek de 3 redenen waarom ik hun plan steunde, hoewel ik niet bepaald een aanhanger ben […]Lees meer »
 • 5 Top Beveiligings Tips die je niet mag missen

  5 Top Beveiligings Tips die je niet mag missen

  Beveiliging is essentieel in de wereld van de cloud. En wist u dat het allemaal begint op het apparaat waarop u aan het werk bent? En dat niet alleen: het maakt voor uw veiligheid ook heel veel uit hoe u er op werkt. Hier zijn 5 top tips over beveiliging die u niet mag missen. […]Lees meer »
 • Waarom uitbesteden alleen voor het geld geen goed idee is

  Waarom uitbesteden alleen voor het geld geen goed idee is

  “Uitbesteden is een populaire manier om kosten te verlagen en stelt je in staat je te focussen op je core business”. Is deze definitie waar of niet waar? Nou, beide. Het eerste deel is niet altijd waar, het tweede deel is zeker waar. Maar als het doel puur en alleen is om kosten te besparen, […]Lees meer »
 • Winnen met slimme terminals ofwel thin clients

  Winnen met slimme terminals ofwel thin clients

  Slimme terminals, ook wel bekend als thin clients, verkopen meer en meer terwijl de verkoop van pc’s omlaag gaat. Wat precies zijn deze fascinerende apparaten en hoe verschillen zij van een pc? Blijf lezen en ontdek het geheim van hun succes.   Een slimme terminal is een totaal verschillend apparaat dan een pc of laptop. Natuurlijk kun je […]Lees meer »
 • Wat is de echte waarde van IT en wanneer betaal je teveel?

  Wat is de echte waarde van IT en wanneer betaal je teveel?

  Bedrijven hebben geaccepteerd dat IT duur kan zijn. Ze zijn er niet blij mee maar kunnen er meestal wel mee leven. Het wordt anders als ze het gevoel hebben teveel te betalen. Wanneer verandert ‘duur’ in ‘te duur’ en betaal je als bedrijf teveel?   IT systemen zijn onmisbaar voor bedrijven. Hoge kosten zijn dat […]Lees meer »
 • App’en of niet app’en?

  App’en of niet app’en?

  Apps voor iOS en Android zijn populair. Beide platformen bieden letterlijk honderd duizenden apps. Vanuit een zakelijk standpunt kan men zich afvragen ‘mis ik iets, moet mijn bedrijf ook niet een app hebben?’ Waarom hebben we er dan niet een? Blijf bij ons en kijk of u inderdaad zo snel mogelijk een app nodig heeft. […]Lees meer »